A zuzmó, mint alapanyag

Blog > A zuzmó, mint alapanyag

Az izlandi zuzmó hegyvidékek talaján, valamint északi erdők aljnövényzeteként tömegesen megtalálható, szívós mohaféle, és a rénszarvasok kedvenc csemegéje. A belőle készült szirupot köhögés csillapítására használják. Ezért nem is találkozhatunk köhögő rénszarvassal. 🙂

A termesztett zuzmót a gyártó a kíméletes, kézzel történő betakarítást követően természetes tartósítószerrel (növényi glicerin) kezeli és az egészségre ártalmatlan ételfestékkel festi különböző színűekre. Maga a leszedett növény eredetileg natúr fehéres színű.

A fenti stabilizálási eljárás eredményeként egy friss, élőnek kinéző „öröknövény”-t kapunk, mely tovább már nem nő, és további gondozást sem igényel. Illata visszaidézi a természet, az erdő üdeségét.

Hosszú évekig (élettartama 15-20 év) gyönyörködhetünk benne, ha pár apró dologra odafigyelünk:
Beltéri növény, bárhová tehetjük a lakásban, még sötét helyre is, ugyanis fényt nem igényel (közvetlen napfénytől, hőforrástól viszont tartsuk távol).

Öntözni, spriccelni, beáztatni egyáltalán nem szükséges, sőt nem is szabad (ez sajnos végzetes lenne számukra)
A levegő páratartalmának kitűnő indikátora: ha túl alacsony a páratartalom, zuzmónk szárazabb lesz, de ahogy normalizálódik az ember számára is amúgy ideális (40-60%-os) páratartalom, növényünk is újra visszanyeri élénkségét, puhaságát.

Amint látjátok, a fenti szabályok közül kettő pontosan megegyezik a Szörnyecskék c. filmben is ismertetett fontos tudnivalókkal. 🙂 Az ottani 3. szabálytól (éjfél után tilos etetni) ez esetben azt hiszem további magyarázat nélkül eltekinthetünk.

A tartósított zuzmóból készült ajándéktárgyak tehát gondozásmentes, természetes, különleges díszei helyiségünknek.

További blogcikkeink

Különleges virágzó üdvözlőlapok

Különleges virágzó üdvözlőlapok

Az év vége mindig az összegzés és az összetartozás ideje. Közelednek az Ünnepek, mi pedig szeretnék meglepni pár kisebb-nagyobb ajándékkal mindazokat, akik fontos szerepet töltenek be életünkben.

bővebben
Mi az a Magpapír?

Mi az a Magpapír?

Nem csak papír, több, mint papír: a virágzó baráti és üzleti kapcsolatokért! Kattints és olvasd el legújabb blogcikkünket!

bővebben
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0